COVID-19/Corona en mijn praktijk

Ik hanteer de richtlijnen die gegeven worden door de Rijksoverheid en daarmee het RIVM. En daarnaast gebruik ik mijn gezonde verstand.

Wanneer toegestaan ontvang ik je graag in mijn praktijk.
Ik maak alleen afspraken met mensen waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM. Ik kan geen 100% garantie vragen en vraag daarom ook aan jou om verantwoordelijkheid. Op basis hiervan kan de afspraak worden gemaakt.

Mocht je, nadat we afspraak hebben gemaakt, toch (lichte) klachten krijgen dan verzoek ik je de afspraak te annuleren. Waar normaal annuleringsvoorwaarden gelden, heeft het mijn voorkeur om in deze bijzondere tijden de keuze geen besmetting aan anderen door te geven.

Ik heb in de praktijk aanvullende maatregelen genomen ten aanzien van hygiƫne.

 • Kom niet te vroeg zodat je moet wachten in de gang; de gang is een openbare ruimte waar iedereen langsloopt dus meer risico.
 • Kom alleen; in de praktijk kunnen maar twee personen zijn (jij en ik).
 • Ik werk met een medisch mondmasker; als jij op de behandeltafel ligt hoef je geen mondmasker te gebruiken (tenzij je dat zelf wel wil).
 • Bij binnenkomst was je, op de daarvoor aangewezen plaats, de handen door gebruik te maken van handalcohol.
 • Probeer zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met je handen.
 • Houd er rekening mee dat het toilet, weliswaar in het pand, openbaar is. Gebruik is op eigen risico.
 • Acute klachten of twijfel je over je gezondheid op de dag van de afspraak? Neem dan voor de afspraak contact met mij op om te overleggen of de afspraak kan doorgaan (telefonisch/whatsapp).
 • Betaling mag contant maar kan ook contactloos. Je ontvangt een betaalverzoek via whatsapp.
 • Afspraken mag je vanwege gezondheidsoverwegingen gerelateerd aan COVID19 altijd annuleren; ik breng deze uiteraard niet in rekening.
 • Ik vraag je om samen met mij de richtlijnen en aanvullende maatregelen in acht te nemen; niet alleen voor jou en voor mij maar ook voor andere klanten is dit noodzakelijk. We zijn gezamenlijk verantwoordelijk!
 • Als je suggesties hebt om de maatregelen te verbeteren dan hoor ik dat heel graag.

Als je weggaat verschoon ik de tafel net als altijd maar gebruik nog extra ontsmettingsmiddel voor de tafel, balie, deur, stoelen en kast. Het gaat dus anders ruiken dan je gewend bent in de praktijk. Ik probeer dit zoveel te vermijden door meer tijd tussen de afspraken te laten om de ruimte te luchten.