Stoelmassage

Stoelmassage

Stoelmassage is een drukpuntmassage die de lichamelijke conditie bevordert en werkgerelateerde ziekten voorkomt. Denk daarbij ook aan het voorkomen van stress. Het is tevens een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen.

Stoelmassage

De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op rug, nek, schouders, armen, handen, vingers, hoofd en heupen. De massage gaat over de kleding heen, waarbij de cliënt een makkelijke voorovergebogen houding op een speciale stoel aanneemt. Aangezien het wordt toegepast op zittende cliënten, kan bijna iedereen overal van een stoelmassage genieten. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Voor wie geschikt?

Stoelmassage is een acupressuurbehandeling. Deze is niet voor iedereen geschikt.

Voorafgaand aan de massage stel ik je ook een aantal vragen en neem deze informatie met je door alvorens de massage start. Als voorbeeld vragen zoals:

   • Heb je ooit eerder een massage gehad?
   • Heb je al eens een acupressuur behandeling gehad?
   • Heb je de laatste 4 uur gegeten of gedronken?
   • Heb je wel eens last van flauwvallen of duizelingen als je snel opstaat?
   • Heb je last van acute of chronische gezondheidsklachten?
   • Ben je onder behandeling van arts/therapeut (bv chiropractor, fysio)?
   • Neem je medicijnen in die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden?
   • Zit je momenteel in een meer stressvolle periode?
   • Heb je last van een hoge of lage bloeddruk?

Speciale waarschuwing voor dames: Deze massage kan contracties van de baarmoeder veroorzaken. Als je (mogelijk) zwanger bent of probeert te worden of als je nu in de periode van het geven van borstvoeding zit, is deze massage minder geschikt.

Vertel het mij voorafgaand aan de massage zodat we samen kunnen afwegen wat wel en niet mogelijk is.


Tijdens de massage

Elke massage behoort prettig te zijn, ook deze. Als dat niet het geval is, laat het mij dan weten. Ik vind het erg belangrijk dat de hoeveelheid druk goed voelt. Daarom vraag ik je regelmatig tijdens de behandeling of de druk goed is en of je nog OK bent.

Geef het aan als de druk te hoog of te laag is.

We praten zo min mogelijk tijdens de behandeling, dat geeft rust. Maar om toch te kunnen communiceren kunnen we ook van signalen gebruik maken. Als je wil dat ik direct stop, steek dan je hand omhoog. Als ik je vraag of het OK gaat kun je bijvoorbeeld je duim omhoog steken. Tijdens de behandeling zijn er een aantal grepen die we samen uitvoeren en geef ik je opdrachten. Deze zijn niet moeilijk en ik begeleid je hierin.


Tevreden?

Mocht je na deze stoelmassage je niet beter voelen dan daarvoor, of als je op een andere manier niet tevreden bent, vertel het mij.

Ik betaal je de stoelmassage terug en bied je een nieuwe massage aan.