Psoas-massage

De m. Ilias Psoas wordt ook wel de Spier van de Ziel genoemd.

Ik vind het één van de meest complete massages die ik mag geven.
De tijd die ik hiervoor neem is meestal 90 tot 120 minuten om het effect zo diep mogelijk te laten zijn. Ik raad je dan ook aan om na deze massage geen actieve werkzaamheden uit te voeren en vooral te genieten van de impact op je lichaam en ziel.

De Psoas-spier is de diepst liggende spier en is te bereiken via de buik.
De spier heeft veel invloed op je stabiliteit, flexibiliteit, balans en kracht en is te vergelijken met een staalkabel en is van belang als je bijvoorbeeld je been optilt en om rechtop te kunnen blijven staan.

De Psoas trekt de aandacht door bijvoorbeeld een afgeleide pijn naar je onderrug door een vecht-vlucht-(be)vriesreactie en verkeerde ademhaling; deze bijzondere spier verkort zich en gaat trekken bijvoorbeeld in je rug. En zo kan die verkorte Psoas een bron zijn van jouw lage rugklachten, instabiele romp, oppervlakkige ademhaling en een afgeleide pijn geven naar je rug, lies en/of knie. Naast je kuiten wordt de Psoas ook wel het afvoerputje van je emoties genoemd.

Psoas normaal-verkort

Om te masseren is er een speciale buikmassage die na afloop ‘ruimte’ geeft.

Deze massage vraagt vertrouwen waardoor je ruimte krijgt om weer te ademen en jezelf over te geven aan een totale ontspanning.

Een van mijn klanten benoemde het als volgt:
“de massage geeft je verwondering over de rust en totale ontspanning in je buik en onderrug, een absolute aanrader!”